Klanten aan het woord


Maarten Laponder, directeur van Rouwcentrum Rouwenhorst in Apeldoorn, liet in 2009 een Levensdocument van zijn grootouders maken:

“Voor mij is het Levensdocument van mijn opa en oma nu al onbetaalbaar, zó mooi vind ik het. Wat mij nog het meest heeft verrast is de andere kijk die ik hierdoor op mijn grootouders heb gekregen. Mijn opa is inmiddels al 88 jaar oud, maar in het Levensdocument wordt duidelijk hoe hij nog alles volgt en over alle onderwerpen een duidelijke mening heeft. Hij komt eruit tevoorschijn als een hele wijze man die overal een antwoord op weet. En mijn oma, die ik al mijn hele leven ken als een trotse, wat gesloten vrouw, vertelt op de dvd zeer openhartig over haar jeugd en haar ouders. Ik begrijp nu veel beter waarom ze is zoals ze is.“

“Bert-Jan van der Mieden kan als geen ander gevoelige vragen op de juiste manier stellen. Deze dvd heeft onze familie nog dichter bij elkaar gebracht, voor mij bevestigt het gesprek voor een deel ook wie ik zelf ben. Ik heb er al een aantal keren naar gekeken, ik ben er zo verschrikkelijk blij mee! Als mijn opa en oma er niet meer zijn zal de dvd voor mij een houvast zijn, die ik kan opzetten en waar ik troost in kan vinden op momenten in mijn leven dat ik het even niet meer weet.”

“Het Levensdocument wil ik gaan aanbieden via onze begrafenisonderneming, aan mensen die terminaal ziek zijn en in een vroeg stadium het contact met ons zoeken. Als iemand jonge kinderen heeft, dan zullen die zich als ze groter zijn afvragen hoe hun moeder of vader was. Dan is zoiets als dit onbetaalbaar. Bert-Jan van der Mieden heeft de rust en integriteit om iedereen voor de camera over de streep te trekken om zichzelf te zijn en vrijuit te durven praten. Ook jonge mensen. Wat mij betreft is hij tijdloos.”