Levensdocument: een zeer persoonlijke boodschap


Ieder mens heeft levensvragen, die meestal naarmate we ouder worden steeds urgenter een antwoord verlangen. Het is de zoektocht naar wie we eigenlijk zijn of willen zijn. Vaak voert die ons terug naar waar we vandaan komen. Naar de opvoeding door ouders en de band met hen, maar ook naar de relatie met broers en zussen, opa’s en oma’s. Wie we zijn hangt immers voor een groot deel samen met waar we vandaan komen en hoe en met wie we opgroeiden.

Maar wat als die vragen niet (meer) gesteld kunnen worden? Omdat degene aan wie je ze zou willen stellen niet meer leeft? De zoon die zelf vader wordt, zal dan nooit aan zijn eigen vader kunnen vragen waarom hij er in zijn jeugd zo weinig was en of hij het, terugblikkend, anders zou hebben gedaan? En het meisje dat al op jonge leeftijd haar moeder verloor aan kanker, wat zal díe een hoop vragen hebben! Lijk ik met mijn karakter op haar? Hoe klonk haar stem? Wat zou ze van mijn studierichting vinden? Familie en vrienden kunnen antwoorden, maar dat blijft toch vaak second best.

Videoportret met emotionele waarde
Het Levensdocument is speciaal ontwikkeld vanuit de wens om ieder mens te helpen die graag nog van alles had willen vragen aan vader, moeder, opa, oma of andere familieleden die er niet meer zijn. Het Levensdocument is een zeer persoonlijk dvd-portret dat mensen van zichzelf of van een dierbare kunnen laten maken, als ze weten dat ze door ziekte of bijvoorbeeld door hun gevorderde leeftijd waarschijnlijk niet lang meer hebben. Voor de camera blikken ze terug op hun leven en wat voor hen daarin het belangrijkste is geweest. Door de integere en invoelende manier van interviewen van coach en psychosociaal deskundige Bert-Jan van der Mieden (Pyramide Coaching & Training), ontstaat er een intieme en veilige sfeer waarin de hoofdpersoon (of hoofdpersonen) het aandurft zijn ziel bloot te leggen. Het resultaat is een dvd-document met een diepe emotionele waarde die over generaties heen reikt en verbindt, en daarmee de verlangde inzichten biedt.

Meer nog dan foto’s, filmpjes of brieven dat ooit kunnen houdt een Levensdocument de herinnering aan geliefden in al hun uniciteit springlevend!

Het Levensdocument is bedacht en ontwikkeld door Bert-Jan van der Mieden van coachings- en trainingsbedrijf Pyramide. De dvd-producties worden gemaakt in samenwerking met Bob Ruesink van Ruesink Audio-, Video- en Foto-editing. Naast het Levensdocument maken Bert-Jan van der Mieden en Bob Ruesink ook speciale Carrièredocumenten voor bedrijven, en verzorgen zij ook korte Sollicitatievideo’s, die potentiële werkgevers een snelle maar bijzonder complete blik op iemands persoonlijkheid en expertise bieden.

Lees meer over onze verschillende dvd-producties en werkwijze.